maandag 17 juni 2013

De heks van Oudewater...


De heks van Oudewater
Is wijd en zijd bekend
Zorg dat als je wordt gewogen
Dat je geen heksje bent!
 
 
Dit versje staat in mijn poëzie album... In Oudewater, de plaats waar ik geboren en getogen ben (en waar ik nooit vandaan had moeten gaan als je me diep in mijn hart zou kijken) staat "De Heksenwaag". Ooit één van de weinige plaatsen in Europa waar vrouwen die van hekserij beschuldigd werden zich konden laten wegen om zo te bewijzen dat zij géén heks waren. Nog steeds kun je er gewogen worden en krijg je een certificaat om te bewijzen dat je geen heks bent. Een belangrijke toeristische trekpleister in het verder ook zeer mooie Oudewater.
 
Zoals ik jullie al eerder heb verteld doe ik samen met mijn vader aan "Postcrossing", hij ontvangt de kaarten en ik stuur ze. Ik probeer altijd te voldoen aan de wensen van de persoon naar wie de kaart toegaat en vaak vragen ze om een kaart van het land of de plaats waar je vandaan komt. Omdat ik uit naam van mijn vader stuur (en ook omdat Oudewater nu eenmaal meer te bieden heeft dan Biddinghuizen -althans, in mijn beleving-) zend ik in dat geval altijd een kaart van Oudewater. Omdat ik deze kaarten een beetje saai en oubollig vind pimp ik ze sinds kort op met een klein heksje.
 
 
Ik spaar al een tijdje stempeltjes en digi's van heksjes dus als je nog een leuke weet...ik hou me aanbevolen. Ik heb inmiddels heksjes van: Wee Stamps, Karen's Doodles, Magnolia, C.C. Design en Mo's Digital Pencil (dat is degene waarmee ik deze kaart heb gepimpt).
 
 
XOXO Renata


2 opmerkingen:

Hermien zei

Hallo,

Ik heb nog wel enkele heksjes voor je
als je mij je e-mail adres zend, stuur ik ze door aan je!

groetjes

Ellen zei

Oh, helemaal geweldig!
Opgepimpt met een heksje is ie 1000 x gezelliger!
Groetjes Ellen